Det känns som att komma hem


Det känns som att komma hem

Av Fredrica Carlqvist

Min mentor frågade mig vid ett tillfälle ”How does it feel now becoming a coach?” Mitt svar blev ”It feels like coming home.”

Precis så känns det fortfarande, det känns som jag har hittat hem och mitt sökande är över. Jag har sökt efter hur jag bäst kunnat få människor att må bättre och att växt. Detta sökande jag har gjort under flera decennier. Det har varit allt från akupunktur, homeopati, healing till kost och vitaminer. Detta har varit på sidan av min ”riktiga” karriär med Universitetsstudier inom ekonomi och mitt arbete som Vice Vd på ett medelstort hotell.

Min första kontakt med en coach var i samband med en bilolycka jag var med om. Jag tog hjälp av en ICF Coach ca 1 år efter själva olyckan. Jag hade ådragit mig en 10% whiplashskada och levde med ständig värk. Genom coachingen fick jag verktyg att hantera min smärta och ett förhållningssätt att se på mitt liv som det såg ut då. Det ena ledde till det andra och när jag fick möjlighet att gå en kurs i Coachande ledarskap inom min roll som chef, tog det inte många månader förrän jag började utbilda mig till ICF-Coach. 

Mycket av det jag lärde mig hade jag användning för i med arbete. Jag fick mersmak och utbildade mig vidare i England. Till att börja med online för att sedan gå utbildningar på plats i England. Det var också i England jag fann min mentor David. Han har kommit att bli väldig viktig i min utveckling som coach, men även för mig som privatperson. 

För att hålla värken under kontroll så tog jag massage var tredje vecka och några månader in i vårt mentorskap så noterade jag att jag inte hade bokat någon massagetid. 

Jag hade ingen värk längre. Jag hade heller inte längre ont i höfterna som jag hade haft värk i sedan 10-årsåldern.

När vi pratade om det så fick David mig att se att värken jag hade haft i axlar, rygg och höfter var mental. Det här har jag nu kunnat se hos många av mina klienter och det värmer mitt hjärta när jag ser förändringen som sker i dem. Jag utbildade mig till Transformerande Coach. Det innebär att jag coachar med grunden i hur vi människor fungerar och hur vårt psyke fungerar. Det gör jag genom traditionell ICF-coaching, metaforer och egna erfarenheter för att ge klienter egna insikter i deras liv.

Nu har jag tagit nästa steg och lämnat min roll som Vice Vd för att gå över till att enbart coacha. Jag har några olika ben att stå på som alla rör coaching och Coacheronline.se är ett av benen som jag tror mycket på. 

Det finns en styrka i att samarbeta och blandningen av Coacher gör att det alltid kommer finnas en Coach som passar till den som letar.

Vill du veta mer om mig och mitt erbjudande? Klicka här!

Hitta fler inlägg


.