Vårt inre ljus


Vårt inre ljus

Av Malin Aquilon

Olika incidenter, problem och inre hinder kan göra att vårt inre ljus mattas. Att vi tappar livsgnistan. Vi kan stundtals behöva hjälp med att återfå den. 

Jag har nog hela mitt vuxna liv hjälpt andra med just detta. För mig känns ingenting mer meningsfullt - det är min största glädje! Att se någon skifta från ett kanske ledset, argt eller uppgivet tillstånd till lättnad, en klarare blick, en mer naturlig ansiktsfärg. Sen kanske ett leende, ibland ett skratt! 

Jag är glad för den här möjligheten på Coacheronline.se att nå ut till en större "publik" då jag vet det är många som mår dåligt och inte hittar adekvat hjälp.

Att jag specialiserade mig på att lösa upp trauma-relaterade känslor/minnen beror på att mina barn, och indirekt jag, drabbades av olika traumatiska incidenter. Min ena dotter fick plötsligt flera allergichocker när hon var runt 11 år och kunde ha dött. 

En annan dotter var med om terrorattacken i Nice. Hon var bara 15 år då. För att kunna hjälpa dem läste jag om EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) och gick en kurs i en variant som heter Wingwave, ursprungligen utvecklad i Hamburg, Tyskland. Man kombinerar ögonrörelser med muskeltestning och NLP (Neuro Linguistic Programming). Denna kombination fungerar väldigt bra då man till exempel kan testa om en person har processat allt som rör ett minne, eller om något är kvar. 

Metoden utövas bara än så länge av några få i Sverige men i Europa och världen är den utbredd. Det är inte bara trauma man kan avhjälpa utan även allt som rör negativa och stressrelaterade minnen: sviter av olyckor, operationer, destruktiva relationer, separationer, sötsug, rökning, etc. Inom sportvärlden är den också populär då man avsevärt kan förbättra sina resultat.

Jag har fler metoder som jag jobbar med, som Core Transformation, Tapping och Havening. Då det mesta vi gör och säger kommer från vårt undermedvetna finns både problemen och lösningarna där. Så utöver samtalsterapi fokuserar jag på att lösa problem snabbt och effektivt med den metod som lämpar sig bäst. 

Jag tycker också det är viktigt att mina klienter får olika metoder att själv styra sina tankar och känslor i en mer positiv riktning.

Vill du veta mer om mig och mitt erbjudande? Klicka här!

Hitta fler inlägg


.