Varför stresscoach?


Varför stresscoach?

Av Maria Lind

Idag är stress en del av vår vardag. Vi kollar ofta telefonen - mailen innan vi ens pratar med den vi bor med. Vi släpper in chefer och anställda in i vårt sovrum innan vi ens satt fötterna i golvet. Samhällets påverkan har blivit större allt eftersom att vår tillgänglighet ökar. 

Vi tappar sätt att kommunicera - med oss själva och med vår partner eller våra barn.

Människor jag möter känner sig sönderstressade, deprimerade och vill träffa någon att berätta om sina egna känslor och problem för. Jobbet som coach är att hjälpa dem att ta tag i viktiga delar av sig själva, radera energitjuvar och börja hitta balans i vardagen. Det handlar ofta om en resa från kaos till att förstå vad som är viktigt. Det gäller att hitta verktyg som passar just dig. Allt detta brukar kunna leda till ökad glädje, mindre stress och att livet känns lättare!

Vi har ett garnystan som skapar oro -stress- tankar-hinder som till sist blir så stor att vi blir utbränd - går i väggen. Ju mer du förtrycker desto snabbare påverkas din hälsa - desto snabbare går det. Det är inte samma sak att prata med mig som coach som att prata med en vän - Jag lyssnar aktivt på vad du faktiskt säger och frågar istället för att ta förgivet.

Visst kan det vara så att just du inte blir lika påverkad av stress utan upplever att du jobbar bäst då, men tycker din kropp också det? Övervikt - hos både kvinnor och män kan vara hormonell då hormonerna påverkas av stress. SÅ när du börjar gå och rensa huvudet så hänger kroppen med. Ganska magiskt eller hur?

Jag som coach är en tränare för sinnet - jag tränar dig så att du kan hantera stressen bättre och så att dina relationer fungerar. Stress behöver inte vara jobbrelaterad, utan det kan hända något i ditt privatliv som utlöser stressen. Vi blir påverkad av vår omgivning och frågan är hur du hanterar det.

Det är sådan kraft i att se skiftet då att den man coachar börjar se/öppnar upp och börjar förstå vart man behöver börja nysta. Tråden som man inte först såg blir synlig.

Jag är utbildad Stresscoach med grunden i ACT -KBT och Mindfulness. Det gör att jag använder mig av alla dessa delar då du sitter i samtal med mig. När jag coachar så sitter jag inte med alla svar utan jag sitter med frågorna du inte kan ställa - inte hittar att ställa till dig själv. Jag lär mig hela tiden både av att coacha och att faktiskt bli coachad. Alla behöver vi en coach. Har du en?

Jag längtar efter varje coaching tillfälle då det är så fantastiskt att faktiskt se förändringen hos andra. Jag älskar varje minut.

Vill du veta mer om mig och mitt erbjudande? Klicka här!

Hitta fler inlägg


.