I coaching-samtalen växer ditt inre ledarskap!


I coaching-samtalen växer ditt inre ledarskap!

Av Kerstin Bergenfjord

Efter stora förändringar i mitt liv både privat och professionellt blev det nödvändigt för mig att lyssna till själens lockrop, vilken ledde till att min inre förändringsprocess startade. 

Förändringens kraft

Jag kan berätta att vägen inte alltid varit så enkel, men livet förändras när tiden och en själv är mogen. Och nu är jag där jag vill vara och har förmånen att få jobba med det jag verkligen vill. Att se hur mina klienter utmanar sig själva och växer är en glädje samtidigt som jag lär mig mycket i alla möten.

Det finns många saker vi inte vågar göra för att de är svåra,
men de är svåra för att vi inte vågar göra dem.

Rädslan är en dålig vägvisare

Citatet ovan är en av den romerske filosofen Senecas bästa visdomspärlor. På den tiden var rädslan, liksom nu, många gånger en dålig vägvisare. Så låt inte rädslan hindra dig. De allra flesta människor har stora inre resurser, men kanske inte alltid kommer i kontakt med eller vågar lita på dem.

Våga utforska dig själv 

Du har stora möjligheter med en coach vid din sida. Med Coacheronline kan du välja din coach bland flera coacher som kan passa dig. Alla som jag har mött i coaching har alltid fixat det, dvs. fått modet att följa sitt hjärta i den riktning de längtat efter. Nu är det dig det gäller – så våga prova du också.

Coaching som personlig och professionell utveckling 

Min erfarenhet är att coaching passar i de allra flesta situationer och personer när de behöver stöd och inspiration och vill ta sig från nuläge till önskat läge inom viktiga områden i livet; t.ex. arbete, hälsa och relationer.

Många som söker coaching har lättare att hålla vad de lovat andra än sig själva eller har något som begränsar dem. Då är det både inspirerande och utmanande att samarbeta med klienten för att hen ska nå sin outnyttjade potential och komma vidare i livet.

Coachinguppdragen kan se olika ut men det som förenar är att klienten ofta står inför ett vägval och vill utveckla sig själv oavsett om det handlar om karriärrelaterade mål eller positiva förändringar på det privata planet. Coachens uppgift är att tillföra nya infallsvinklar och möjligheter för klienten att börja tänka i nya banor så att hen kan hitta sin inre styrka i förändringen.

Om mig som coach och mina metoder

Efter många år inom HR och vården bestämde jag mig mitt i livet för att utbilda mig till dipl. samtalscoach i psykosyntes. Idag jobbar jag som livscoach (alla livets områden), hälso- och livsstilscoach samt som karriärcoach för privata klienter, avtalsklienter, chefer och medarbetare enskilt och i grupp inom olika professioner och branscher.

Eftersom det inte finns någon coachingmetod som passar alla använder jag, förutom dialogen med effektiva frågor, t.ex. guidade meditationer, Mindfulnessbaserad KBT/ACT, fritt tecknande, gestalttekniker, symboler och motiverande samtal.

Vill du veta mer om mig och mitt erbjudande? Klicka här!

Hitta fler inlägg


.