Bär vi mindre skam börjar vi också må bättre


Bär vi mindre skam börjar vi också må bättre

Av Lisa Radojewska

Redan från tidig ålder visste jag att världen kunde vara en hård, men rolig utmaning. Jag har lidit av bulimi, anorexi och ortorexi under hela min ungdom. 

Från att jag var 14 år började jag behandla mig själv och min kropp illa. Jag vet inte om det var på grund av att jag var missnöjd med mitt yttre eller om det egentligen berodde på ångest inombords.

Idag förstår jag att självkänslan, misslyckande, prestation och yttre förmågor grundar sig i vårat inre. Om vi mår bra med oss själva inombords, behandlar vi vårat yttre där efter.

Efter 3 års högre studier med inriktning människan, psykologi, beteendevetenskap och sociologi har jag ännu mer hur allt hänger samman och hur mycket press vi kvinnor i dagens samhälle bär på.

Vi ska se ut på ett visst sätt, bete oss på ett visst sätt, agera, prata och arbeta med förväntade yrken. Vill vi annorlunda än det så blir vi utfrysta eller ifrågasatta. Därför ville jag själv bli coach. För jag VET vad flera av oss går igenom, jag själv tog hjälp via psykologer, kuratorer och självhjälpsböcker och det som hjälpte mig var mitt självcoachande och mentala träning. Träning i hur vi går från bra till bättre. Hur vi maximerar vår prestation i livet, träning, framgång, kärleken, ja allt. Därför vill jag hjälpa fler kvinnor framåt.

Jag tror på att vi blir starkare tillsammans och desto mer vi pratar om det desto mindre skam behöver vi bära. Bär vi mindre skam börjar vi också må bättre. Som sagt allt det hänger ihop och jag ser fram emot alla samtal och klienter jag ska få coacha i rätt riktning, vare sig det handlar om fysisk aktivitet, kost, framgång, mental träning eller byte av arbete. Jag älskar det!


Vill du veta mer om mig och mitt erbjudande? Klicka här!

Hitta fler inlägg


.