Jag coachar mina klienter till transformation


Jag coachar mina klienter till transformation

Av Lili Öst

Jag brinner verkligen för att hjälpa människor till insikt, att ge kraftfulla verktyg och ett pärlband av AHA-upplevelser som landar både i hjärtat såväl som hjärnan. För det är då och endast då, som en transformation kan ske! Jag brukar omnämnas som en dörröppnare, ögonöppnare och möjliggörare. Mitt sätt att arbeta är unikt och jag kontaktas oftast av människor som på något sätt fastnat/vill vidare. Som är redo att skifta mindset och se livet ur ett annorlunda perspektiv.

Förändring v/s transformation

Jag fick en bra devis av en kollega för några år sedan gällande just förändring kontra transformation. 

”Tänk dig förändring som ett glas vatten. När du sätter in det i frysen, ändrar det form och blir till is. Men när du tar ut det i rumstemperatur igen, går det tillbaka till att vara – vatten!

Tänk dig transformation som puppan som utvecklas till en fjäril. Du får aldrig in fjärilen i puppans trånga skal igen, utan den förändring som skett blir beständig. Fjärilen kommer att fortsätta vara fjäril i resten av sitt liv”!

Man kan säga, att jag hjälper mina klienter att bli fjärilar och inte nöja sig med att vara ett glas vatten!

Varför jag utbildade mig till coach

Jag arbetar som coach sedan drygt 10 år och vägen dit ser förmodligen lite annorlunda ut än det gör för de flesta. Jag har en snart 40 årig bakgrund som artist, men även som showproducent, manusförfattare och regissör. Och det var i mitt arbete som regissör som jag upptäckte att jag både har fallenhet för, men även älskar att hjälpa människor att hitta sitt inner genious, så där föddes nog en första spirande tanke. Men det var inte förrän jag själv blev sjukskriven för utbrändhet 2002, som i mitt eget arbete med att förstå varför jag hade blivit utbränd, ledde till att jag först började föreläsa om min resa och alla insikter jag hade fått eftersom jag är en scenpersonlighet och det var en självklarhet för mig att jag ville dela med mig av mina insikter till min publik. Och att jag sedan utbildade mig till coach med NLP-inriktning *Neuro linguistisk programmering och inom Kommunikologi. Valet att utbilda mig inom två metadiscipliner passar mig så väl som människa, då jag alltid har drivits av att zooma ut och titta på livet ur ett helikopterperspektiv.

Jag har alltid känt att det finns en större bild att tolka

Jag har alltid känt att det finns en större bild att tolka. Att vi missar vital information genom att tänka på oss själva och det som är, ur ett för snävt perspektiv, vilket lockade mig redan i början av 80-talet när jag var i början av 20-års åldern, att söka inom det som då kallades ”New age”. Så mina studier om Attraktionslagen har följt med mig under den största delen av mitt liv. Men det var egentligen efter min utbrändhet och något år senare även efter min skilsmässa från mina barns pappa, som jag förstod genom ett antal återkommande händelser att jag inte – på djupet – egentligen förstått den viktigaste biten, - vår ständiga interaktion med det som man inom kvantfysiken kallar Nollpunktsfältet. Denna insikt inspirerade mig att fortsätta söka kunskap ännu djupare och ännu bredare. Ett fördjupningsarbete som är ett ständigt pågående lärande, eftersom ju mer vi lär oss – desto större bild har vi möjlighet att tolka.

SÅ KLART-metoden

Detta arbete i kombination med mina utbildningar och mitt enorma intresse för människor, beteendevetenskap och psykologi ledde till min tvärvetenskapliga metodik jag utvecklat genom åren och arbetar utifrån; - SÅ KLART-metoden i vilken jag blandar beteendevetenskapen och Attraktionslagen.

Jag arbetar hela tiden ur två perspektiv. Ur det beteendevetenskapliga – och det energiperspektiv som jag ser när jag tittar på det som är, ur ett kvantfysiskt perspektiv. Och det är helt magiskt vilka insikter det ger för mina klienter, vilket hjälper dem framåt mot sina önskade resultat på ett otroligt kraftfullt sätt. Många av mina klienter som varit sjukskrivna för utbrändhet, har påskyndat sitt läkande enormt när de kommit till mig eftersom jag ger dem ett helt nytt perspektiv och alla är eniga om att detta annorlunda perspektiv som jag arbetar utifrån, saknats i den hjälp de fått innan de kommit till mig. Och att detta faktiskt varit helt avgörande för deras tillfrisknande.

Lite om hur jag arbetar

En av de saker som jag gör som hjälper mina klienter till klarhet och till att zooma ut och få en överblick bl a över hur saker som de oftast aldrig trott hänger ihop med varandra, är att jag använder mig av mina struktureringsmodeller för att sortera bland känslor, tankar och beteenden. SÅ KLART-metoden är just utformad för att skapa den inre klarhet vi behöver för att kunna hitta nya vägar fram.

För mig är andlighet något som är en naturlig del av livet, både i mitt privata såväl som i mitt yrkesliv. Jag har en hög intuition och man kan beskriva det som att jag är ”uppkopplad” när jag coachar, vilket alltid hjälper mig att snabbt ledas till kärnan av problemet hos mina klienter, så vi börjar att nysta i rätt ände. Effekten som blir när jag arbetar på flera nivåer med alla sinnen, såväl som blandar beteendevetenskapen med det kvantfysiska perspektivet är slående. Och det är alltid lika fantastiskt och en sann ynnest att få följa med mina klienter i deras insikts, - förändrings, - och utvecklingsresa.

Då jag blandar in det tvärvetenskapliga perspektivet i min metodik, är det en viktig del att blanda in strukturer och visuella modeller för göra det som kan kännas abstrakt, tydligt och lätt att förstå och greppa.

Möt en av mina klienter

Jag är så otroligt tacksam över att jag fått många fina referenser genom åren från mina klienter och jag skulle vilja dela med mig av vad Jenny skrev om sin upplevelse om vad min coaching gjort för henne. Bland de finaste omnämnanden jag någonsin fått är nog en av de sista meningarna i hennes referens; - ”Det känns som om jag gick till doktorn och blev frisk, utan att behöva ta någon medicin”… Den meningen värmer så gott! Jag ser det verkligen som en ynnest att få vara en del av människors resa till insikt och mental/emotionell balans.

”När jag kom i kontakt med Lili så befann jag mig i en utmanande situation i livet där både familj och relationer, barn och jobb kändes tungt. Att ha några saker som tynger är jag van vid men när alla grundpelare för trygghet och stabilitet försvann så kom jag helt ur balans. I det läget hade det varit väldigt lätt att fastna i den nedåtgående spiralen och känna sig tom, kraftlös och helt enkelt inte orka göra något åt sin situation. Jag hade garanterat kunnat hamna där också om det inte varit för att all frustration och ilska som byggdes upp skapade någon slags inre glöd att faktiskt få leva livet så som jag ville ha det. Jag kände att jag var värd att må bra. Jag visste inte vad jag skulle göra eller var jag skulle börja. Det enda jag visste var att löser jag det inte själv behöver jag ta hjälp.


Det jag ville ha hjälp med var egentligen inte en sak utan flera:
Lära mig att inte älta det jag inte kan förändra, bryta tankemönster och beteendemönster och att välja att fokusera på det positiva i livet. Primärt var det fokus på att ta mig dit jag ville både professionellt och privat och att hantera livet och relationen efter en tung skilsmässa. Utkomsten av mötena med Lili och att använda hennes metod hjälpte mig med ovan men även med en rad andra oanade saker som rörde min egen person och familj. De insikter och aha-upplevelser jag fick inom de områdena var inte något jag hade räknat med. Det var inte heller utgångspunkten för mötena men det föll sig naturligt när vi började nysta i saker. Allt hänger ju ihop på något märkligt sätt och när jag började dra i vissa trådar fanns det knutar som behövde lösas på vägen.


Sanningen om mig själv synliggjordes och jag lärde mig acceptera den jag är och mina styrkor och svagheter och hur jag ska använda dem. Jag insåg hur min egen uppväxt har påverkat mig som person i mina val i livet och hur lätt det är att påverkas att leva livet så som någon annan tycker är det rätta sättet. Jag lärde mig stå upp för mig själv, både privat och i jobbet och jag gör det inte bara i tanken längre, nu händer det. Jag kom in i mötena som en ganska skör varelse, diffus och missnöjd. Nu känner jag mig mer stabil, jag vet vad jag vill och jag är nöjd med allt som faktiskt är bra i livet. Det känns som om jag gick till doktorn och blev frisk, utan att behöva ta någon medicin. Jag förlöste insikter som fanns inom mig själv och i och med att de nu är förlösta kommer de fortsatt att kunna hjälpa mig”.


Vill du veta mer om mig och mitt erbjudande? Klicka här!

Hitta fler inlägg


.