Coaching år 2023 – ”för coachingen i tiden!”


Coaching år 2023 – ”för coachingen i tiden!”

Av Tina Ahlström

Jag tillhör dem som har många strängar på min lyra. Själv tycker jag det är väldigt bra och givande. Mina många, långa och breda erfarenheter från olika miljöer, branscher, kulturer och länder gör att jag kan möta personer från olika sammanhang mycket bättre. 

Det blir en igenkänning som är helt genuin utan att på något sätt färga samtalet med min egen historia.

Varför jag utbildade mig till samtals- och ledarskapscoach var för att få verktyg att hjälpa människor att komma vidare i sin personliga utveckling. Jag brinner för att få människor att utvecklas och komma vidare! Det är en grundläggande egenskap och viktig värdering i mitt eget liv. Därför valde jag även att bli coach inom Psykosyntes – som tror på människors potential. 

I min roll som både chef och projektledare har det varit en viktig aspekt att få medarbetare att våga växa, ta nya steg och mer ansvar. I ett fall blev det så påtagligt att min tro som chef på en medarbetare var en helt annan än hennes kollegors. Personen fick i uppgift av mig att förbereda och genomföra en global utbildning i ett nytt system som hon behärskade. Alla andra var väldigt tveksamma till mitt val av ledare för utbildningen. Den genomförda utbildningen gick över förväntan då vederbörande kände att jag som hennes chef ”trodde på henne och visste att hon skulle klara av det!” Hon hade förberett både utbildning och sig själv för uppgiften noggrant vilket gav ett fantastiskt resultat. Hon växte i allas ögon och ingen ifrågasatte hennes personliga egenskaper längre. Men framför allt växte hon själv med denna erfarenhet som hon nog aldrig kommer att glömma.

Under pandemin lärde vi oss att vi kan arbeta och mötas digitalt. Det har blivit mer ett vedertaget sätt att ha möten. Jag har under många år som global projektledare spenderat otaliga timmar på flygplatser och resande. Det ansågs vara ett måste att alltid träffas fysiskt för att skapa en relation. Under pandemin var jag projektledare för två stora globala projekt och reste inte en dag. Båda projekten gick i mål med styrningen från mitt eget kontor. Idag förstår alla att digitala möten fungerar utmärkt och ger resultat. Det är absolut inget fel i fysiska möten tvärtom är väldigt trevligt att även få träffas på samma plats.

Varför jag gick med på Coacheronline.se? Ja varför inte! Det finns många som erbjuder sin terapi, coaching, sina utbildningstjänster online idag. Det är tillgängligt var du än bor eller befinner dig. Du kan ta ett samtal i ett konferensrum på jobbet i stället för att stressa till din coach med restid till och från. Ett samtal ska kännas bra. Det ska finnas en möjlighet att välja en coach som tilltalar mig. 

I Coacheronline:s Community av coacher finns det många att välja på. Det är så marknadsföringen går till under 2023 – välj och vraka dina tjänster på nätet. Därför rubriken – för coachingen i tiden – det gör Coacheronline.

Ser fram emot många nya samtal via Coacheronline.se.

Tina Ahlström

Vill du veta mer om mig och mitt erbjudande? Klicka här!

Hitta fler inlägg


.