Låt hjärtat leda vägen


Låt hjärtat leda vägen

Av Anna Ryttberg

Kanske känns livet som en autobahn och veckorna rusar förbi samtidigt som du upplever att du inte hinner med något alls, skaver relationerna i familjen eller på arbetet, kanske undrar du vad du egentligen ska göra i det här livet?

Varför söka en coach?

De flesta som söker tid för coaching känner att det saknas energi i någon del av livet. Man sitter fast, vill vidare men ser inte vägen framåt. Här kan ett par samtal med en coach vara den katalysator som behövs för att sätta fingret på vad som skaver eller i alla fall rama in vad i livet som är viktigast att ta tag i först. Hos en coach får du hjälp att medvetandegöra vad som är tankar, känslor och värderingar och hur de påverkar dig. På så sätt skapas förutsättningar till att du kan ta ansvar för det liv du vill leva, hur du väljer att påverkas av yttre händelser och hur du kan hitta din fulla kraft i privatlivet och arbetslivet.

Att höra sin egen berättelse – det viktigaste verktyget

En av de första frågorna som jag brukar möta från mina klienter är frågan om verktyg – ”jag behöver verktyg”. Verktygen är ett otroligt viktigt fundament i coaching, men jag menar att det allra viktigaste verktyget är din berättelse, att du får höra dig själv berätta – hur låter det när du beskriver din situation, hur känns det och framför allt hur ser din situation ut efter att du beskrivit den med ord. Därefter kan vi titta på hur vi med hjälp av olika verktyg kan närma oss en väg framåt och igenom det som klienten upplever som en bekymmersam situation.

Annahatha – välj väg med hjärtat

Annahatha är sanskrit och står för hjärtat och hjärtchakrat och det är också namnet på mitt företag. I min coaching står hjärtat i centrum och min övertygelse är att vi alla innerst inne vet den rätta vägen och hjärtat leder den. Utmaningen är att våga börja lyssna. Jag jobbar mycket med frågan ”varför” och ordet ”respekt”. Att fördjupa sig i frågan varför man vill göra en förändring och samtidigt arbeta med vad respekt innebär, respekt för dig själv, din omgivning och det som påverkar dig, tänder ljuset.

Mer om mig

Jag som skriver denna blogg heter Anna Ryttberg och är samtalscoach med psykosyntesinriktning. Det betyder att jag har kapacitet och verktyg för att möta hela dig som klient, det vill säga kroppen, själen, känslorna och intellektet. Jag har arbetat som coach sedan 2016 och är också under vidareutbildning till samtalsterapeut inom ACT. Jag är också yogalärare, reiki healer och massör.

Jag har i min bakgrund många år som chef och ledare och har i de mötena upplevt samtalets kraft, vad som händer i oss människor när vi vill mer och får berätta om vår situation. Jag har flera livshändelser i mitt liv som påverkat mig djupt vilket gör att jag kan möta starka känslor i sorg och separation så väl som utmaningarna i att byta riktning i livet och våga hoppa.

Coacheronline bidrar till att göra det enklare att hitta rätt coach och göra det viktiga samtalet tillgängligt för fler. Jag har många års erfarenhet av såväl ledarskap som coaching online och är tacksam för att få finnas tillgänglig här på coacheronline.

Vill du veta mer om mig och mitt erbjudande? Klicka här!

Hitta fler inlägg


.